En av skräckrockens stora namn, Ozzy Osbourne, har i likhet med Alice Cooper skapat stora rubriker kring sina unika och storslagna scenshower. Här kommer några exempel på konstiga saker som hänt under hans musikkarriär.

Oväntade överraskningar och planerat kaos

Ett exempel på en oväntad skandalomsusad överraskning som inträffade under en av Ozzys scenshower var att ett fan ur publiken kastade upp en fladdermus på scenen. Det i sig är kanske inte material nog för en skandal… Men, Ozzy som trodde att det rörde sig om en fladdermus i plast ska ha bitit av huvudet på fladdermusen. Inte heller en jättestor skandal om det inte hade varit för att fladdermusen var levande – vilket Ozzy lär ha upptäckt först när han hade huvudet i munnen.

Generellt har de flesta av skandalerna kring Ozzy Osbourne kretsat kring hans missbruk av droger och effekterna det har fått på andra. Bland annat försökte han vid ett tillfälle mörda sin fru, men hon klarade sig med hjälp av en larmknapp som var installerad i deras bostad. Andra skandaler som Ozzy också skapat stora rubriker kring är alla otrohetsaffärer han har haft genom åren. Senast det var på tapeten var för cirka tre år sedan.