Med tanke på hur långt tillbaka i tiden rockmusikens historia går, är det inte konstigt att många av de gamla rockhjältarna har uppnått en ansenlig ålder. Men hur kan det komma sig att det knappt syns på dem? Är det rockmusiken i sig som är ungdomens källa, eller ligger det någon hemlighet bakom?

Faktiskt så är många gamla rockstjärnor kraftiga användare av några saker som erkänt håller dig ung både i sinnet och på ytan. Musikens kraft och människors beundran håller kvar ungdomen längre än annars. Och antalet burkar med ansiktskräm i badrumsskåpen hemma hos legender som Mick Jagger, Paul McCartney och Axl Rose från rockbandet Guns N’ Roses är större än du någonsin kunnat föreställa dig. Hos välkända rockmusiker världen över smörjs det in med stor energi, både morgon och kväll.

Viktigt med fin hy för den som vill verka ung på scen

För den som vill framstå som ett ungdomligt kraftpaket på scenen, vilket de flesta rockstjärnor vill göra, är utseendet minst lika viktigt som gitarrslingorna. Även om de som är unga i dag inte vänder sig mot rockmusiken i särskilt stor utsträckning, kommer rock alltid vara förknippat med ungdomlighet för de som faktiskt var unga då det begav sig. Det ändras aldrig, även om det står 70-åriga rockmusiker på scenen och spelar 50 år gamla låtar.

Att packa ned en burk ansiktskräm i necessären är alltså av högsta vikt för den gamla rockstjärna som ger sig ut på turné för hundrade gången. Scenljuset kan vara obönhörligt avslöjande, så här gäller det att kunna lägga på några lager spackel på en bra grund. Och alla som vet något om kosmetika kan intyga att den bästa grunden får du om du återfuktat huden ordentligt.

Bort med botox och kräma på istället

Det finns såklart också de rockstjärnor som kallat in skönhetsbranschens tyngre artilleri: plastikkirurgerna. Men här höjer många ett varnande finger. Alltför frodigt användande av plastik, botox och fillers kan skänka ett löjets skimmer över de rockansikten som egentligen vill utstråla att de inte kunde bry sig mindre. Den tidigare nämnde Axl Rose hör till dem som kritiserats för sin användning av plastikkirurgiska ingrepp och botox.

Kanske önskar han att han helt struntat i kniven och endast ägnat sig åt solskydd och andra ansiktskrämer genom åren. Och kanske ett lite hälsosammare liv i största allmänhet. Det finns nämligen en sak som till och med är viktigare inom rockmusiken än att framstå som ung: trovärdighet. Den äkta rockmusikern vill se resultat, utan att kompromissa med sitt egentliga utseende. Och då är ansiktskräm den enda riktiga hitlåten värd namnet.