Guns N’ Roses är rockbandet som, när de slog igenom i slutet av 1980-talet, i ett slag förändrade inriktningen på den dåvarande rockmusiken. 1980-talet präglades av pudelpermanentade, sminkade rockmusiker som spelade glamrock och klädde sig i glittriga kläder. Guns N’ Roses däremot klädde sig på ett helt annat sätt med slitna jeans, bandanas och spelade en rå och “äkta” typ av rockmusik. I och med Guns N’ Roses intåg på rockscenen började glamrocken att tyna bort för att till slut nästan helt dö ut.

Upptäck Guns N’ Roses

Om du hör till den yngre generationen eller missade Guns N’ Roses under deras storhetstid på 1990-talet finns det många låtskatter att upptäcka. Tack vare de nya streamingtjänsterna som gör att det går att lyssna på all världens musik kan du ta del av klassiska låtar som “Sweet Child o’ Mine” och “Paradise City” via din mobil. Behöver du hjälp med att laga din telefon kan du enkelt lämna in den på iphone reparation hos Gigamex och få tillbaka den i nyskick. Varför inte låta sångaren Axl Rose stämma följa med dig i hörlurarna nästa gång du åker till skolan eller jobbet?

Guns N’ Roses bildades 1985 i Los Angeles av medlemmarna Slash, Duff McKagan, Axl Rose, Steven Adler och Izzy Stradlin. Dessa medlemmar ses fortfarande av de flesta fansen som det “riktiga” bandet även om medlemmarna sedan dessa delvis har bytts ut. De mest framträdande personerna i Guns N’ Roses är sångaren Axl Rose och gitarristen Slash men även basisten Duff McKagan ses som en av de ikoniska bandmedlemmarna. Guns N’ Roses debutalbum Appetite for Destruction gavs ut 1987 och gick upp på Billboards förstaplats tack vare bland annat den enorma succén med låten “Sweet Child o’ Mine”. 1988 kom albumet G N’ R Lies ut och 1991 kom de båda albumen Use Your Illusion I och II ut. Några år senare lämnade flera av medlemmarna bandet tills det bara var sångaren Axl Rose kvar av de ursprungliga medlemmarna.

Dagens Guns N’ Roses

Efter många års konflikter mellan Axl och Slash återvände Slash till Guns N’ Roses 2016. Även Duff McKagan kom tillbaka och tack vare att de mest framträdande av bandets originalmedlemmar nu är samlade har Guns N’ Roses åter igen lyckats locka en stor publik till sina konserter. Under de senaste åren har de rest runt hela världen och spelat inför utsålda arenor med turnén “Not in this lifetime tour”. I en intervju har Slash sagt att de eventuellt kommer att ge ut ett nytt album tillsammans. Än så länge lyser albumet med sin frånvaro men oavsett om det kommer nya låtar från bandet eller inte håller deras gamla klassiker för många lyssningar till!