Lady Gaga är en världskänd musikartist som revolutionerat musikvärlden med sin musikaliska karriär. Hon är kanske mest känd som en popikon, dock fyller hennes musik en rad genrer som country, disco och rock. Ett inträde till en av hennes shower i Las Vegas kan kosta mellan 400 och 500 dollar, pengar som med en fullsatt arena skulle fylla en pool med pengar utan problem. De mest kostsamma biljetterna kan kosta så mycket som 5000 dollar per inträde för en bra plats nära scenen.

Här följer fyra särskilda anledningar till varför hon slagit igenom och varför ett inträde är värt priset.

1. Kreativ talang

Lady Gaga har visat att originalitet slår igenom. Hon är en varm förespråkare av kreativitet. I hennes musikvideor som “Poker Face” eller “Alejandro” visas exempel på detta med originell stil och excentriska kläder.

2. Samarbetsförmåga

Hon har förvånat alla med viktiga samarbeten med artister som Colby O’Donis och Beyonce, dock har hon överraskat ytterligare med sitt samarbete med Elton John. Hon har uppträtt med andra artister som Tony Bennett och Metallica vid Grammy Awards. Hon skrev till och med låten “Princess Die” som handlar om prinsessans Dianas död.

3. Imponerande konserter

Lady Gagas konserter är alltid stora. Hennes konserter har till och med blivit en slags rockoperashower. På sina kreativa föreställningar har hon bland annat visat pianon som tänder eld och haft klädbyte vid varannan låt. Tillsammans på scenen har hon inte sällan tiotals extravaganta dansare.