Det är knappt ett år sedan Foo Fighters skapade rubriker i Sverige – och det är knappast gruppens enda skandal. Nedan kan du läsa mer om skandalomsusade Foo Fighters och deras musik.

Kort om Foo Fighters

Gruppen bildades av Dave Grohl 1994. Det började som ett soloprojekt och gruppen sattes ihop för att genomföra ett gäng spelningar för den före detta Nirvana-trummisens redan etablerade skara av fans. Trummisen som redan ett par år tidigare skrivit egen musik tog nu tillfället i akt att släppa den med den nya bandkonstellationen och gruppen var ett faktum.

Sedan dess har medlemmar kommit och gått och konstellationen har varierat en hel del. Dave Grohl är dock fortfarande aktiv och gruppen spelar fortfarande i sin nuvarande skepnad.

Skandalerna som skapat rubriker

För att vara en så flytande gruppkonstellation har de utvecklats snabbt. De har spelat runt om i världen och senast för något år sedan spelade de i Sverige, på Ullevi i Göteborg. Den spelningen skapade många rubriker. Det hela utspelade sig när gruppens huvudperson, David Grohl ramlade av scenen. Det är än idag lite oklart exakt vad som hände, men föll, det gjorde han. Han lär ha gjort ett utrop i mikrofonen från sin plats under scenen. Händelsen skapade många rubriker och folk pratar fortfarande om det.