En fördom som florerar i vissa musikkretsar är att svenska rockgrupper skulle vara lite mindre vilda och lite mer rumsrena än exempelvis amerikanska motsvarigheter. Det är förstås inte fallet, vilket märks tydligt genom bland annat grupper som Hammerfalls beteende.

Kort om Hammerfall

Gruppen har bytt många medlemmar under årens lopp och konstellationen har sett olika ut. Men, musiken och fansen har varit trogna ändå. Som exempel på några av gruppens största hits kan nämnas Hearts On Fire, Glory To The Brave och Blood Bound. Bandet fick sitt stora genomslag i början av 2000-talet och har sedan dess både släppt musik och turnerat flitigt. Senast i år släppte gruppen ett album. Att de fortfarande håller igång trots att de slog igenom för nästan 25 år sedan råder det alltså inga tvivel om.

Utöver att syssla med musik har gruppen bland annat släppt ett eget vin. Dessutom har de deltagit i olika tv-program, bland annat Fångarna på Fortet i olika konstellationer.

Rockstjärnefasonerna

Som rockstjärnor har gruppen blivit kända för att vara riktigt stereotypa. Det skulle kunna bero på att de var relativt unga när de slog igenom och därför mer eller mindre kände sig tvungna att leva upp till ett visst ideal. Dessutom verkar det som att de har uppmuntrat varandra att göra dumma grejer. Gruppen kännetecknas bland annat av den stereotypa rockstjärnan som slänger ut tv:n från ett hotellrumsfönster samt fester mycket, mycket våld, mycket aggressivitet och liknande.

De har i olika intervjuer sagt att de lever annorlunda idag än när gruppen startade i slutet på 90-talet. Samtidigt har de skapat rubriker de senare åren också, även om det kanske är mer harmlöst att spruta öl på en annan artist än att slå sönder saker och hotellrum. Kanske har det kommit med åren, kanske uppmuntrar de inte varandra att göra dumma saker lika frekvent, eller kanske kommer de aldrig ifrån fördomarna.